Foto van een behanger die een muur behangt, met een meetlint en behangrol in de hand, terwijl hij zorgvuldig het behang op de muur aanbrengt.

Wat Kost een Behanger? Prijzen per Uur en M2

Ben je van plan om je huis op te frissen met een nieuwe behang? Dan is het belangrijk om te weten wat een behanger kost.

Bij ons zijn de kosten voor een professionele behanger rondt de 8 euro per vierkante meter. Dit is dan exclusief de materialen.

Zoek je behangers bij jou in de buurt? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

De Kosten van een Behanger: Wat Kun Je Verwachten?

De kosten van het inhuren van een behanger kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder:

  1. Grootte van de Ruimte: De omvang van de kamer of het gebied dat moet worden behangen, speelt een grote rol bij het bepalen van de kosten. Grotere ruimtes vereisen meer tijd en materiaal, wat de kosten kan verhogen.
  2. Type Behang: Het type behang dat je kiest, kan ook van invloed zijn op de kosten. Sommige behangsoorten zijn duurder dan andere, en sommige zijn ook moeilijker aan te brengen, wat kan resulteren in hogere arbeidskosten.
  3. Voorbereidend Werk: Als er voorbereidend werk nodig is voordat het behang kan worden aangebracht, zoals het verwijderen van oud behang of het repareren van muren, kunnen deze extra taken de kosten verhogen.
  4. Arbeidskosten: De arbeidskosten van een behanger kunnen variëren afhankelijk van hun ervaring, locatie en het tarief dat ze in rekening brengen per uur of per project.

Onze behangers zijn gespecialiseerd in renovlies behang en gipsplaten afwerken.

Gemiddelde Kosten van Behangers

Om je een algemeen idee te geven, laten we eens kijken naar de gemiddelde kosten voor het inhuren van een behanger:

  • Per Vierkante Meter: De gemiddelde kosten voor het behangen per vierkante meter liggen meestal tussen de €10 en €30, afhankelijk van de complexiteit van het werk en het gekozen behang.
  • Per Uur: Sommige behangers brengen een uurtarief in rekening, dat meestal ergens tussen de €30 en €50 ligt, maar dit kan variëren afhankelijk van de locatie en ervaring van de behanger.
  • Vast Tarief: In sommige gevallen kan een behanger een vast tarief voor het hele project aanbieden, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het werk. Dit kan variëren, maar gemiddeld kan het tussen de €200 en €1000 liggen, afhankelijk van de eerder genoemde factoren.

Ontdek ook: wat kost een schilder per uur?

Bespaartips op behangkosten

Als je de kosten van het inhuren van een behanger wilt minimaliseren, overweeg dan deze tips:

  1. Voorbereidende Werkzaamheden Zelf Doen: Door voorbereidend werk zoals het verwijderen van oud behang of het repareren van muren zelf te doen, kun je geld besparen op arbeidskosten.
  2. Vergelijk Offertes: Vraag offertes op bij verschillende behangers en vergelijk hun prijzen en diensten om de beste deal te vinden.
  3. Kies Voor Eenvoudig Behang: Als je een beperkt budget hebt, kies dan voor eenvoudig behang dat gemakkelijker aan te brengen is, om arbeidskosten te minimaliseren.

Ontdek ook wat de kosten voor een behanger inhuren zijn.

Huur de Beste Behanger van Nederland in!

Het inhuren van een behanger kan een waardevolle investering zijn om ervoor te zorgen dat je behangproject professioneel wordt uitgevoerd.

Door rekening te houden met factoren zoals de grootte van de ruimte, het type behang en arbeidskosten, kun je een beter idee krijgen van wat je kunt verwachten qua kosten.

Vergeet niet om offertes te vergelijken en eventuele voorbereidende werkzaamheden zelf te doen om geld te besparen waar mogelijk.

Met de juiste planning en budgettering kan het behangen van je huis een naadloze en bevredigende ervaring zijn.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven